Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
Samorządowe Przedszkole nr 46 w Krakowie
Strona głowna  /  Jadłospis
Jadłospis

PONIEDZIAŁEK 13 09 2021

ŚNIADANIE

Kawa zbożowa inka (pszenica, jęczmień) z mlekiem, chleb razowy z masłem, kiełbasa żywiecka, pomidor.

 

OBIAD

Zupa jarzynowa z ziemniakami,   pietruszka zielona , porcja rosołowa z indyka
(seler,  śmietana12%)  ,ryż z prażonymi jabłkami, krem z sera ,kompot owocowy

PODWIECZOREK

Chleb pszenno – żytni z masłem, pasta z makreli, cebulki,    powidło śliwkowe, herbata z cytryna

WTOREK 14 09 2021

ŚNIADANIE

 Bułeczka razowa  z masłem , serek Bieluch, rzodkiewka, szczypiorek. Płatki ryżowe na mleku.

OBIAD

 Rosół z makaronem, pietruszką zieloną(seler, mąka, jajka), ziemniaki z koperkiem,               sznycelek wieprzowy z piekarnika(mąka ,jajka)marchewka z groszkiem   kompot owocowy.

PODWIECZOREK

Jogurt owocowy(jogurt naturalny, truskawki mrożone, banan,  cukier) bułeczka cynamonowa(mąka, jajka, mleko)

ŚRODA 15 09 2021

ŚNIADANIE

 Bawarka z mlekiem, chleb pszenno- żytni z masłem, parówka,   papryka.

OBIAD

 Zupa pieczarkowa z ziemniakami, jarzyną,  porcja rosołowa z indyka,   zielona pietruszka                  ( seler, śmietana18%)   , kasza Bulgur ,gulasz z indyka ,surówka z ogórków kiszonych z marchewką (mąka, olej),        kompot owocowy.

PODWIECZOREK

Chleb słonecznikowy  z masłem,   pasztet drobiowy, ogórek kiszony,  herbata miętowa.

CZWARTEK 16 09 2021

ŚNIADANIE

Herbata z cytryną, chleb graham(mąka pszenna) z masłem szynka wiejska, pomidor.

OBIAD

Zupa koperkowa z lanym ciastem (mąka, jajka), pietruszka zielona(seler śmietana18%  ) ziemniaki z koperkiem, eskalopka z kurczaka (mąka, jajka ,  olej), mix sałat z pomidorkami koktajlowymi,    kompot owocowy.

PODWIECZOREK

 Banan i ciasteczka żurawinowo - owsiane 

PIĄTEK 17 09 2021

ŚNIADANIE

Zupa mleczna, płatki kukurydziane, chleb pszenno- żytni z masłem, pasta z sera białego, łososia,   dżem truskawkowy.

OBIAD

 Barszcz czerwony  z ziemniakami, jarzyną, porcja rosołowa z indyka , , zielona pietruszka(seler, śmietana12%), pierogi z serem (mąka, jajka) jabłko,     kompot porzeczkowy

PODWIECZOREK

Bułeczka razowa z masłem , ser żółty, ogórek, herbata z cytryną.

 




*Do przygotowania posiłków używane są przyprawy; pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liście laurowe, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, kminek, papryka słodka, sól o obniżonej zawartości sodu, jarzynka bez soli.
*Woda mineralna niegazowana do picia dostępna przez cały dzień na salach.

*W powyższym jadłospisie wyróżnione są substancje i produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji zgodnie z zarządzeniem UE nr 1166/2011 załącznik nr 2 z dnia 25 pażdziernika 2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności. 

*Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe np. kakao, herbata, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa, mogą zawierać śladowe ilości alergenów, glutenu, laktozy, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.


Ostatnia aktualizacja: 2021-09-12