Jadłospis
|
ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
Poniedziałek 22 04 2024 |
- chleb mieszany z masłem - kiełbasa żywiecka sucha - pomidor - kawa inka zbożowa z mlekiem (mąka pszenna, mąka żytnia, masło) 390 kcal |
- zupa ogórkowa z ryżem - jajko sadzone - ziemniaki - marchewka na ciepło - kompot owocowy (mąka, jajka, seler, śmietana 12%) 554 kcal |
- drożdżówka z serem - mandarynka (mąka pszenna, masło, jajka, ser twaróg) 180 kcal |
Wtorek 23 04 2024 |
-pieczywo z masłem - stół szwedzki - pasta z łososia i serka - szynka wieprzowa - papryka - ogórek zielony - herbata z cytryną (mleko, mąka pszenna , żytnia, ryba, masło, ser twaróg, płatki owsiane) 386 kcal |
- rosół z makaronem - mięso mielone - ziemniaki - bukiet z warzyw z bułeczką i masełkiem - kompot owocowy ( seler, mąka pszenna, jajka, masło ) 541 kcal |
- kaszka manna na mleku - mix owoców suszonych (mleko, kasza manna) 242 kcal
|
Środa 24 04 2024 |
- bułeczka razowa z masłem - serek waniliowy - sos truskawkowy - herbata z cytryną (mąka pszenna, mąka żytnia, masło, ser twaróg)338 kcal |
- zupa selerowa krem z groszkiem ptysiowym - schab w sosie własnym - kasza jęczmienna - mix sałat z sosem vinegre - kompot owocowy (mąka pszenna, kasza jęczmienna seler, śmietana12%) 618 kcal |
- banan, - herbatniki maślane (mąka pszenna, mleko, jajka) 208 kcal |
Czwartek 25 04 2024 |
- pieczywo mieszane z masłem - szynka drobiowa - pomidor -kakao z mlekiem (mąka pszenna, żytnia, masło, mleko ) 334 kcal |
- zupa gulaszowa z ziemniakami - makaron penne z pomidorami i serem żółtym - jabłko - kompot owocowy ( seler, śmietana 12%, mąka pszenna, jajka, ser żółty) 628 kcal |
- chleb pszenny z masłem - pasztet drobiowy - ogórek zielony - herbata z cytryną (mąka pszenna, mąka żytnia, masło) 265 kcal |
Piątek 26 04 2024 |
- płatki kukurydziane na mleku - pieczywo mieszane z masłem - pasta z jajek, szczypiorek (mleko, masło, mąka pszenna, jajka,) 375 kcal |
-zupa pomidorowa z ryżem, - filet rybny smażony - ziemniaki - surówka z kapusty kiszonej, marchewki - kompot owocowy (śmietana 12%, seler, ryba Miruna, jajka, mąka) 641 kcal
|
- bułeczka z masłem - powidło śliwkowe - woda z cytryna i miętą (mąka pszenna, masło) 180 kcal
|
*Do przygotowania posiłków używane są przyprawy; pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liście laurowe, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, kminek, papryka słodka, sól o obniżonej zawartości sodu, jarzynka bez soli.
*W powyższym jadłospisie wyróżnione są substancje i produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji zgodnie z zarządzeniem UE nr 1166/2011 załącznik nr 2 z dnia 25 pażdziernika 2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.
*Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe np. kakao, herbata, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa, mogą zawierać śladowe ilości alergenów, glutenu, laktozy, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.