Jadłospis
JADŁOSPIS
|
ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
Poniedziałek 18 11 2024 |
- chleb mieszany z masłem(pszenica, żyto, mlek szynka domowa - pomidor - kawa zbożowa inka z mlekiem(jęczmień, żyto, mleko)
|
- zupa krupnik(mleko, seler) - udka z kurczaka - ziemniaki - surówka z kapusty pekińskiej, marchewka, jabłko , śmietana(mleko) - kompot owocowy |
- ciasteczka owsiane z żurawiną(owies) - banan
|
Wtorek 19 11 2024 |
- zupa mleczna, płatki owsiane(mleko, owies) - chleb mieszany z masłem (pszenica, żyto, mleko) - pasta z jajek(mleko, jajka) - roszpunka
|
- lane ciasto na rosole(jajka, pszenica, seler) - pieczeń rzymska(jajka, pszenica) - ziemniaki - marchewka duszona(pszenica) - kompot owocowy |
- serek waniliowy(mleko) - sos truskawkowy - wafle zbożowo- ryżowe (pszenica) |
Środa 20 11 2024 |
- pieczywo z masłem(pszenica, żyto, mleko) - schab pieczony - papryka - kawa zbożowa inka z mlekiem(jęczmień, żyto, mleko)
|
- zupa neapolitańska z makaronem(seler, mleko, pszenica, jajka) - gołąbki z mięsem, ryżem - sos pomidorowy(pszenica) - kompot owocowy
|
- kaszka kukurydziana na mleku(mleko) - mandarynka |
Czwartek 21 11 2024 |
- kakao z mlekiem(mleko) -pieczywo z masłem(pszenica, żyto, mleko) szwedzki stół - szynka drobiowa, ser żółty, ogórek, pomidor(mleko)
|
- zupa ogórkowa z ryżem(seler, mleko) - schab w sosie własnym(pszenica) - kasza burgul(pszenica) - fasolka szparagowa z bułeczką(pszenica) - kompot owocowy
|
- jogurt truskawkowo- bananowy(mleko) - bułeczka maślana z kruszonką(mleko, pszenica, jajka) |
Piątek 22 11 2024 |
- płatki kukurydziane na mleku - pieczywo mieszane z masłem(pszenica, mleko) pasta z sera z rzodkiewką i szczypiorkiem(mleko) |
- zupa grysikowa(pszenica, jajka, seler, mleko) - filet z ryby(ryba, jajka, pszenica) - ziemniaki - surówka z kiszonej kapusty - kompot owocowy
|
- chleb pszenny z masłem(pszenica, mleko) - dżem brzoskwiniowy - kakao z mlekiem(mleko) |
*Do przygotowania posiłków używane są przyprawy; pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liście laurowe, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, kminek, papryka słodka, sól o obniżonej zawartości sodu, jarzynka bez soli.
*W powyższym jadłospisie wyróżnione są substancje i produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji zgodnie z zarządzeniem UE nr 1166/2011 załącznik nr 2 z dnia 25 pażdziernika 2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.
*Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe np. kakao, herbata, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa, mogą zawierać śladowe ilości alergenów, glutenu, laktozy, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.