Jadłospis
JADŁOSPIS
|
|
ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
|
Poniedziałek 03 11 2025 |
- chleb mieszany z masłem (pszenica, mleko) - ser żółty - pomidor - kawa z mlekiem (mleko, żyto, jęczmień)
|
- zupa pazibroda z ziemniakami(seler) - gulasz wieprzowy w sosie własnym(pszenica) - kasza burgul(pszenica) - bukiet z warzyw na parze - kompot owocowy |
- talerz owoców - śliwki, banany, gruszki - snacki popcornowe |
|
Wtorek 04 11 2025 |
- szwedzki stół -pieczywo z masłem (pszenica, mleko) - ser mozzarella(mleko) - pomidor koktajlowy - szynka drobiowa - ogórki - kakao z mlekiem(mleko) |
- zupa marchewkowa krem z groszkiem ptysiowym (seler, mleko, jajka, pszenica) - udka z kurczaka - ryż - szpinak z pomidorkami koktajlowymi, słonecznik - kompot owocowy
|
- drożdżówka z serem (pszenica, mleko, jajka) - soczek bananowo jabłkowy |
|
Środa 05 11 2025 |
- zupa mleczna płatki owsiane (mleko, owies) - pieczywo z masłem (pszenica, żyto, mleko) - ser almette(mleko) - papryka |
- zupa brokułowa z ziemniakami (seler, mleko) - spaghetti z mięsem i warzywami (pszenica, jajka) - sos pomidorowy(pszenica) - śliwki - kompot owocowy |
- bułeczka pszenna z masłem (pszenica, mleko) - dżem brzoskwiniowy - mleko |
|
Czwartek 06 11 2025 |
- pieczywo mieszane z masłem (pszenica, żyto, mleko) - szwedzki stół - kabanosy - sałata - papryka - ser żółty wędzony salami(mleko) - bawarka z mlekiem |
- zupa krupnik (mleko, jęczmień seler) - kotlet z kurczaka w panierce kukurydzianej (pszenica, jajka, mleko) - ziemniaki - buraczki na ciepło(mleko) - kompot owocowy |
- budyń czekoladowy na mleku - gruszka |
|
Piątek 07 11 2025 |
- płatki kukurydziane na mleku(mleko) - pieczywo mieszane z masłem (pszenica, żyto, mleko) - pasta z łososia i sera (mleko, ryba) - papryka |
- zupa neapolitańska z makaronem (pszenica, jajka, mleko) - jajko w sosie koperkowym (jajko, pszenica) - ziemniaki - fasolka szparagowa na parze - kompot owocowy. |
- batonik Flips (pszenica, mleko) - banan |
*Do przygotowania posiłków używane są przyprawy; pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liście laurowe, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, kminek, papryka słodka, sól o obniżonej zawartości sodu, jarzynka bez soli.
*Woda mineralna niegazowana do picia dostępna przez cały dzień na salach.
*W powyższym jadłospisie wyróżnione są substancje i produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji zgodnie z zarządzeniem UE nr 1166/2011 załącznik nr 2 z dnia 25 pażdziernika 2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.
*Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe np. kakao, herbata, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa, mogą zawierać śladowe ilości alergenów, glutenu, laktozy, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.