Samorządowe Przedszkole nr 46 w Krakowie

Jadłospis

JADŁOSPIS

 

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

Poniedziałek

03 11 2025

- chleb mieszany z masłem (pszenica, mleko)

- ser żółty

- pomidor

- kawa z mlekiem (mleko, żyto, jęczmień)

 

 - zupa pazibroda z ziemniakami(seler)

- gulasz wieprzowy w sosie własnym(pszenica)

- kasza burgul(pszenica)

- bukiet z warzyw na parze

- kompot owocowy

- talerz owoców

- śliwki, banany, gruszki

- snacki  popcornowe

Wtorek

04 11 2025

- szwedzki stół

-pieczywo z masłem (pszenica, mleko)

- ser mozzarella(mleko)

- pomidor koktajlowy

- szynka drobiowa

- ogórki

- kakao z mlekiem(mleko)

- zupa marchewkowa krem z groszkiem ptysiowym (seler, mleko, jajka, pszenica)

-  udka z kurczaka

-  ryż

 - szpinak z pomidorkami koktajlowymi, słonecznik

- kompot owocowy

 

- drożdżówka z serem (pszenica, mleko, jajka)

- soczek bananowo jabłkowy

Środa

05 11 2025

- zupa mleczna płatki owsiane (mleko, owies)

- pieczywo z masłem (pszenica, żyto, mleko)

- ser almette(mleko)

- papryka

 - zupa brokułowa z ziemniakami (seler, mleko)

- spaghetti z mięsem i warzywami (pszenica, jajka)

- sos pomidorowy(pszenica)

- śliwki

- kompot owocowy

- bułeczka pszenna z masłem (pszenica, mleko)

- dżem brzoskwiniowy

- mleko

Czwartek

06 11 2025

- pieczywo mieszane z masłem (pszenica, żyto, mleko)

- szwedzki stół

- kabanosy

- sałata

- papryka

- ser żółty wędzony salami(mleko)

- bawarka z mlekiem

- zupa krupnik (mleko, jęczmień seler)

- kotlet z kurczaka w panierce kukurydzianej (pszenica, jajka, mleko)

- ziemniaki

- buraczki na ciepło(mleko)

- kompot owocowy

- budyń czekoladowy na mleku

- gruszka

Piątek

07 11 2025

- płatki kukurydziane na mleku(mleko)

- pieczywo mieszane z masłem (pszenica, żyto, mleko)

- pasta z łososia i sera (mleko, ryba)

- papryka

 

- zupa neapolitańska z makaronem (pszenica, jajka, mleko)

- jajko w sosie koperkowym (jajko, pszenica)

- ziemniaki

 - fasolka szparagowa na parze

- kompot owocowy.

- batonik Flips

(pszenica, mleko)

- banan

 

 *Do przygotowania posiłków używane są przyprawy; pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liście laurowe, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, kminek, papryka słodka, sól o obniżonej zawartości sodu, jarzynka bez soli.

*Woda mineralna niegazowana do picia dostępna przez cały dzień na salach.


*W powyższym jadłospisie wyróżnione są substancje i produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji zgodnie z zarządzeniem UE nr 1166/2011 załącznik nr 2 z dnia 25 pażdziernika 2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności. 

*Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe np. kakao, herbata, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa, mogą zawierać śladowe ilości alergenów, glutenu, laktozy, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.