Jadłospis
|
ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
Poniedziałek 20 05 2024 |
- chleb mieszany z masłem - ser żółty - pomidor - kakao z mlekiem (mąka pszenna, mąka żytnia, ser żółty, masło, mleko) 385 kcal |
- zupa gulaszowa z ziemniakami - ryż z polewa truskawkową - krem z sera
- kompot owocowy ( ser twaróg, seler, śmietana 12%) 600 kcal |
- chleb słonecznikowy z masłem - szynka drobiowa - ogórek zielony - herbata z cytryną ( mąka razowa, pszenna, masło) 200 kcal |
Wtorek 21 05 2024 |
- płatki owsiane na mleku -pieczywo z masłem - serek warzywny - rzodkiewka, szczypiorek (mleko, mąka pszenna , żytnia, masło, płatki owsiane)360 kcal |
- rosół z makaronem - mięso mielone - ziemniaki - młoda kapusta duszona - kompot owocowy ( seler, masło, mąka pszenna, jajka )561 kcal |
- talerz owoców - truskawka, banan, jabłko, - krążki ryżowe 180 kcal |
Środa 22 05 2024 |
- bułeczka z masłem - schab pieczony - roszponka -herbata z cytryną (mąka pszenna, masło) 260 kcal |
- zupa grochowa z łazankami - placki ziemniaczane ze śmietaną - surówka z marchewki, jabłka - kompot owocowy (mąka pszenna, jajka, seler śmietana12%) 550 kcal |
- koktajl malinowy - bułeczka maślana z kruszonką (jogurt naturalny, mąka, jajka, masło) 301 kcal |
Czwartek 23 05 2024 |
- pieczywo mieszane z masłem - szynka z Bobrownik - ogórek zielony - herbata z cytryną (mąka pszenna, żytnia, masło) 260kcal |
- zupa jarzynowa krem z groszkiem ptysiowym - pulpety w sosie pomidorowym - kasza jęczmienna - sałata z jogurtem - kompot owocowy (seler, śmietana 12%, mąka pszenna, kasza jęczmienna, jogurt naturalny) 630 kcal |
- budyń waniliowy na mleku - truskawki (mleko) 205 kcal
|
Piątek 24 05 2024 |
- płatki kukurydziane na mleku - pieczywo mieszane z masłem - pasta z jajek, szczypiorek (mleko, masło, jajka, mąka)343 kcal |
- barszcz biały z ziemniakami - makaron ze szpinakiem i łososiem - jabłko - kompot owocowy ( seler, śmietana 12%, łosoś, jajka, mąka pszenna , mąka żytnia)565 kcal |
- pizzerinki (wyrób własny) - jabłko ½ - herbata z cytryną i miodem (mąka pszenna, mleko, ser żółty) 249 kcal
|
*Do przygotowania posiłków używane są przyprawy; pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liście laurowe, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, kminek, papryka słodka, sól o obniżonej zawartości sodu, jarzynka bez soli.
*W powyższym jadłospisie wyróżnione są substancje i produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji zgodnie z zarządzeniem UE nr 1166/2011 załącznik nr 2 z dnia 25 pażdziernika 2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.
*Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe np. kakao, herbata, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa, mogą zawierać śladowe ilości alergenów, glutenu, laktozy, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.