Samorządowe Przedszkole nr 46 w Krakowie

Jadłospis

JADŁOSPIS

 

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

Poniedziałek

27.10.2025

- chleb mieszany z masłem (pszenica, żyto, mleko)

stół szwedzki

- schab pieczony

- ser salami

- pomidorki koktajlowe

- sałata

- bawarka z mlekiem (mleko)

- zupa soczewicowa z ziemniakami(seler)

- pierogi z serem (pszenica, jajka, mleko)

- śliwki

- kompot owocowy

 

- chleb słonecznikowy z masłem (pszenica, żyto)

- pasztet drobiowy (mleko)

- ogórek kiszony               

- herbata z cytryną

Wtorek

28.10.2025

 

płatki kukurydziane(mleko)

- chleb mieszany z masłem (pszenica, żyto, mleko)

- pasta z jajek

- papryka

 

- zupa jarzynowa z ziemniakami (seler, mleko)

- gołąbki z mięsem, ryżem

- sos pomidorowy(pszenica)

- jabłko

- kompot owocowy

- bułeczka pszenna

- nutella(mleko)- wyrób własny

- mleko

Środa

29.10.2025

- bawarka z mlekiem(mleko)

-pieczywo z masłem (pszenica, żyto, mleko)

- parówka z szynki

- papryka

 

 

- barszcz biały z ziemniakami (seler, mleko, żyto)

- gulasz z indyka w sosie śmietanowo- szpinakowym (pszenica, mleko)

- kasza kus kus (pszenica)

- roszponka z pomidorkami i serem feta(mleko)

- kompot owocowy

- koktajl truskawkowy(mleko)

- bułeczka maślana z kruszonką (jajka, mleko, pszenica)

Czwartek

30.10.2025

 

 - kakao z mlekiem(mleko)

-pieczywo z masłem (pszenica, żyto, mleko)

szwedzki stół

- kiełbasa żywiecka

- ser mozzarella, (mleko)

 – pomidor

-  bazylia

- rosół z makaronem (seler, pszenica, jajka)

- mięso mielone

- ziemniaki

- buraczki na ciepło (pszenica)

- kompot owocowy

 

-  serek waniliowy Danio (mleko)

- banan ½

Piątek

31.10.2025

- płatki owsiane na mleku(owies)

- pieczywo mieszane z masłem (pszenica, mleko)

- pasta z sera warzywnego (rzodkiewka, szczypiorek)(mleko)

- zupa pomidorowa z ryżem (seler, mleko)

- sznycelki z ryby(ryba, jajka, pszenica)

- ziemniaki

 - surówka z kiszonej kapusty

- kompot owocowy

 

 

- wafelki kukurydziane o smaku pizzy

- gruszka

 

 

 

 *Do przygotowania posiłków używane są przyprawy; pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liście laurowe, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, kminek, papryka słodka, sól o obniżonej zawartości sodu, jarzynka bez soli.

*Woda mineralna niegazowana do picia dostępna przez cały dzień na salach.


*W powyższym jadłospisie wyróżnione są substancje i produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji zgodnie z zarządzeniem UE nr 1166/2011 załącznik nr 2 z dnia 25 pażdziernika 2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności. 

*Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe np. kakao, herbata, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa, mogą zawierać śladowe ilości alergenów, glutenu, laktozy, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.